• Bijeenkomst
  • Folklore en traditie

Deze feesten die dateren van 1923 vieren het Waalse patriottisme en bewustzijn, en herdenken de revolutionaire septemberdagen van 1830. 

Deze feesten die in het hele zuiden van het land plaatsvinden, hebben vooral in Namen een enorm succes. Meer dan 250.000 mensen overspoelen er tijdens het weekend de stad.

Feest en tradities

Van de belangrijkste Naamse evenementen vermelden we vooral de hartverwarmende en grappige mis in het Waals op maandagochtend, alsook de "Frairie des Masuis et Cotelis Jambois", met een oude danstraditie vermaard zowel in België als in het buitenland.

Op de Place St Aubain vindt dan ook de wedstrijd van de steltenlopers plaats. Dit is in Namen een zeer oude en bijna heilige traditie.

Neem deel aan dit belangrijke feest in de Waalse hoofstad!

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 maart 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand september 2021 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden