• Bijeenkomst
  • Folklore en traditie

Deze feesten die dateren van 1923 vieren het Waalse patriottisme en bewustzijn, en herdenken de revolutionaire septemberdagen van 1830. 

Deze feesten die in het hele zuiden van het land plaatsvinden, hebben vooral in Namen een enorm succes. Meer dan 250.000 mensen overspoelen er tijdens het weekend de stad.

Feest en tradities

Van de belangrijkste Naamse evenementen vermelden we vooral de hartverwarmende en grappige mis in het Waals op maandagochtend, alsook de "Frairie des Masuis et Cotelis Jambois", met een oude danstraditie vermaard zowel in België als in het buitenland.

Op de Place St Aubain vindt dan ook de wedstrijd van de steltenlopers plaats. Dit is in Namen een zeer oude en bijna heilige traditie.

Neem deel aan dit belangrijke feest in de Waalse hoofstad!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand september 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden