• Attracties
  • Meer, watervlak of waterloop
  • Sport & Ontspanning
  • Sport
  • Hengelen

De vijvers van de vallei van Prés, in Oignies-en-Tiérache nabij Viroival, zijn een Natura 2000-geklasseerde site die het hele jaar door gewijd zijn aan de visserij.

Water is alomtegenwoordig in de domeinen van Oignies, langs de loop van de Samber en de Biesmes en de vijvers die door deze rivieren gevormd worden. Al eeuwenlang zijn de vijvers van Oignies een oord van rust, welzijn en sereniteit.

De vijvers van Oignies, Natura 2000-site

Natura 2000 klasseerde deze site omwille van zijn oase vol van biodiversiteit en zijn status als lievelingsplaats van vele, soms regionaal zeldzame, vogels.

De vissers wensen deze natuurlijke pareltjes te behouden in zijn magische kader. 

 

Rue des Forges 74,5670Viroinval
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden