• Attracties
  • Meer, watervlak of waterloop
  • Sport & Ontspanning
  • Sport
  • Hengelen

De vijvers van de vallei van Prés, in Oignies-en-Tiérache nabij Viroival, zijn een Natura 2000-geklasseerde site die het hele jaar door gewijd zijn aan de visserij.

Water is alomtegenwoordig in de domeinen van Oignies, langs de loop van de Samber en de Biesmes en de vijvers die door deze rivieren gevormd worden. Al eeuwenlang zijn de vijvers van Oignies een oord van rust, welzijn en sereniteit.

De vijvers van Oignies, Natura 2000-site

Natura 2000 klasseerde deze site omwille van zijn oase vol van biodiversiteit en zijn status als lievelingsplaats van vele, soms regionaal zeldzame, vogels.

De vissers wensen deze natuurlijke pareltjes te behouden in zijn magische kader. 

 

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden