• Attracties
  • Religieus erfgoed

Het Domaine Marial van Sugny werd in 1911 gebouwd door de inwoners en ligt in een prachtig park, het is een geweldig stukje groen. Het domein is een openluchtmuseum en wordt ook het 'Lourdes van de Ardennen' genoemd. Ongetwijfeld dankzij de replica van de Onze-Lieve-Vrouwgrot in Lourdes, het topstuk van het domein.

De grot is dan wel het meesterwerk van de site, maar het is lang niet het enige. De 'Scala Sancta', een heilige trap waarbij de paus toestemming heeft gegeven voor de bouw ervan, is al even indrukwekkend. In de hele wereld zijn er maar drie exemplaren van deze trap (in Lourdes, Rome en Sugny), die aanzien wordt als de trap van het Paleis van Pontius Pilatus, waarover Christus zou hebben gelopen.

Andere bijzonderheden in het park zijn de kruisweg (14 staties omgeven door eeuwenoude bomen), het heiligdom van Theresia van het Kindje Jezus, verschillende monumenten en kapelletjes,... Het is een echt openluchtmuseum waar het christelijke geloof vanaf de tweede helft van de 19de eeuw tot de Tweede Wereldoorlog centraal staat.

COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Tijdsduur

Minimumduur : 0:40

Gesproken talen

Frans - Nederlands

Voorzieningen

Parking autocar

Visites

Individueel - FR - Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden