pdf

Verrassend Domaine Marial in Sugny, het Lourdes van de Ardennen

  • Religieus erfgoed

Het Domaine Marial van Sugny werd in 1911 gebouwd door de inwoners en ligt in een prachtig park, het is een geweldig stukje groen. Het domein is een openluchtmuseum en wordt ook het 'Lourdes van de Ardennen' genoemd. Ongetwijfeld dankzij de replica van de Onze-Lieve-Vrouwgrot in Lourdes, het topstuk van het domein.

De grot is dan wel het meesterwerk van de site, maar het is lang niet het enige. De 'Scala Sancta', een heilige trap waarbij de paus toestemming heeft gegeven voor de bouw ervan, is al even indrukwekkend. In de hele wereld zijn er maar drie exemplaren van deze trap (in Lourdes, Rome en Sugny), die aanzien wordt als de trap van het Paleis van Pontius Pilatus, waarover Christus zou hebben gelopen.

Andere bijzonderheden in het park zijn de kruisweg (14 staties omgeven door eeuwenoude bomen), het heiligdom van Theresia van het Kindje Jezus, verschillende monumenten en kapelletjes,... Het is een echt openluchtmuseum waar het christelijke geloof vanaf de tweede helft van de 19de eeuw tot de Tweede Wereldoorlog centraal staat.

Praktische informatie

Duur

Minimumduur0:40

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Parking autocar
  • Bewegwijzering
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.