• Bijeenkomst

Maak een reis naar de Gallo-Romeinse tijd in Aarlen en ontdek een rijk historisch erfgoed in het hart van de stad.

Nieuwe editie van "Veni Vidi Orolaunum"

Gedurende een weekend zet de stad Aarlen haar Gallo-Romeinse erfgoed in de kijker. Dompel je onder in het verleden van de stad en leef op het Gallo-Romeinse ritme.

Programma van het Gallo-Romeinse weekend

  • Animaties voor jong en oud, reenactment-groepen en ambachtslui. Van gladiatorengevechten tot ruitershows en militaire manoeuvres, zal je ook het dagelijkse leven van die tijd en de Gallo-Romeinse kampen ontdekken. De ambachtslui laten zien hoe zij omgaan met textiel, brons, leer, aardewerk enz.
  • Maak een wandeling met pony's en paardenkoetsen. Rondleidingen met een gids laten je kennismaken met de stad zoals je die nog nooit eerder hebt gezien, evenals het Archeologisch Museum en de Romeinse torens. Er zijn ook diverse workshops (sieraden maken, make-up, bloemsierkunst, kapperswerk) en een tentoonstelling.
  • Proef van varken aan het spit op zondagmiddag. Het is essentieel om vooraf te reserveren voor de maaltijd.

De stad Aarlen en haar erfgoed zoals je dat nog nooit eerder hebt gezien!

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van zaterdag 03 tot 04 september 2022

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden