• Bijeenkomst

Maak een reis naar de Gallo-Romeinse tijd in Aarlen en ontdek een rijk historisch erfgoed in het hart van de stad.

Nieuwe editie van "Veni Vidi Orolaunum"

Gedurende een weekend zet de stad Aarlen haar Gallo-Romeinse erfgoed in de kijker. Dompel je onder in het verleden van de stad en leef op het Gallo-Romeinse ritme.

Programma van het Gallo-Romeinse weekend

  • Animaties voor jong en oud, reenactment-groepen en ambachtslui. Van gladiatorengevechten tot ruitershows en militaire manoeuvres, zal je ook het dagelijkse leven van die tijd en de Gallo-Romeinse kampen ontdekken. De ambachtslui laten zien hoe zij omgaan met textiel, brons, leer, aardewerk enz.
  • Maak een wandeling met pony's en paardenkoetsen. Rondleidingen met een gids laten je kennismaken met de stad zoals je die nog nooit eerder hebt gezien, evenals het Archeologisch Museum en de Romeinse torens. Er zijn ook diverse workshops (sieraden maken, make-up, bloemsierkunst, kapperswerk) en een tentoonstelling.
  • Proef van varken aan het spit op zondagmiddag. Het is essentieel om vooraf te reserveren voor de maaltijd.

De stad Aarlen en haar erfgoed zoals je dat nog nooit eerder hebt gezien!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand augustus 2021 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden