• Tentoonstelling

Van metamorfose naar metamorfose is een openluchttentoonstelling op de kades van de Samber in Charleroi. Van 17 oktober 2020 tot wanneer de tentoongestelde werken volledig verdwenen zijn.

Ontstaan

 

April 2020. Tijdens de lockdown lanceert de Laborat01re, een vereniging voor de promotie van kunstenaars, een evenement op zijn Facebook-pagina.

137 kunstenaars zullen zich laten inspireren door een prent van Christina Ruggin om een beeld te produceren dat zowel dichtbij als bijzonder is.

 

Concept

  • Een 50-tal beelden van dit evenement worden onder de bruggen van de Samber gepresenteerd.
  • In de loop van de tijd zullen de weersomstandigheden, de toevallige sporen en de interventies van de burgers het originele document veranderen.
  • Elke week zal Le Laborat01re de site bezoeken om de staat van bewaring van de affiches vast te stellen of om de voorwaarden en de context van hun metamorfose te noteren.
  • Deze inventaris, die op protocollaire wijze wordt opgesteld, vormt de stukken van een dossier dat afhankelijk zijn van de ruimtetijd.

Neem ook deel aan dit project

  • Loop onder de bruggen van de Samber door, fotografeer de werken en stuur je foto's naar Laborat01re.
  • Ze zullen worden gepubliceerd op hun Facebook-pagina.

Een origineel tentoonstellingsconcept te zien op de kades van de Samber in Charleroi!

Quai Arthur Rimbaud,6000Charleroi
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Van 17 oktober tot 06 december 2020.

De einddatum van het evenement hangt af van hoe snel de werken verdwijnen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden