• Beurs en salon

Tijd voor reflectie, ontmoetingen en uitwisselingen voor wie een rechtvaardigere en meer solidaire wereld wil. In Namur Expo.

Elk jaar organiseert Nature & Progrès Valériane waar 300 zorgvuldig uitgekozen exposanten je 3 dagen lang te woord zullen staan: producenten, fabrikanten, groothandelaars, ambachtslieden, vertegenwoordigers van milieuverenigingen en gepassioneerde ecoconstructeurs. 

Op het programma

Zachte mobiliteit  

Er is een nieuwe ruimte die gewijd is aan thema's zoals de fiets, carpooling, burgeralternatieven voor de auto en ook het gebruik van hernieuwbare energie. 

Onze lokale thuis

Op de beurs kan je een constructie vinden geïnspireerd op de korte keten die onze Waalse ecoconstructeurs hebben gebouwd met ecologische en lokale technieken en materialen (afmetingen: 5,70m lang x 3,60m breed x 3m hoog). Ga op ontdekking, raak de materialen eens aan en vraag gerust een woordje uitleg aan de experts. 

De hoofdpunten

De grote markt van de bioproducenten

Dit is de geknipte plaats om lokale producenten te ontmoeten en een gezicht te plakken bij de producten die we elke dag consumeren. Maak kennis met de kaasboeren, groentekwekers, veehouders, bakkers, slagers en zoveel anderen die de rijkdommen uit onze streek oogsten en verwerken. 

Het ecobioconstructiedorp

In het centrale deel van de beurs vind je het grote ecobioconstructiedorp terug. Ook daar kan je in dialoog gaan met belangrijke spelers uit de sector: professionals, verenigingen, opleidingsinstellingen...Zij beantwoorden al je vragen en jij krijgt de kans hun advies te vragen! 

Meer dan 60 conferenties en workshops 

Conferenties over de nieuwe ggo's, technologieverslaving, gemmotherapie, strobouw... Workshops over de constructie van insectenhotels, crusine... Kringgesprekken over de melkcrisis, coöperatieve kruidenierszaken... Het is een erg uitgebreid programma dit jaar. 

Mis deze geweldige ontmoeting met bioproducten en ecologische alternatieven niet! Grijp je kans! 

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand september 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden