• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Citybike/Stadsfiets
  • Wandeling/wandeltocht

Unieke parcours die je te voet of met de fiets kan doen brengen je langs Unesco-erfgoed. In Bergen en omgeving.

Het eerste circuit van ongeveer 2 km stelt een wandeling voor rond de belangrijke locaties van de rituele Ducasse, tot het hoogtepunt: het Museum van de Doudou, in de Jardin du Mayeur.

Het tweede circuit (17km heen-terug) neemt je mee van Bergen naar Spiennes, door het omliggende plattenland.

Ontdek het SILEX's, de archeologische site van de mijnen van Spiennes. Houd ook even halt in het Museum voor Natuurgeschiedenis van Bergen! Daar bevindt zich een tentoonstellingsruimte gewijd aan de neolitische silexmijnen van Spiennes.

Vanaf het Belfort of le Grand-Hornu kunnen de sportievelingen via het derde circuit een lus maken van 20 km langs de Ravel, op ontdekking naar het mijnverleden van de streek. Dit is een project van de museumpool van de stad Bergen, in samenwerking met de Fondation Grand-Hornu, het Mundaneum en het Maison du Tourisme de la Région de Mons.

Praktisch

Circuits voorgesteld in de vorm van vrije bezoeken of rondleidingen.
Rondleidingen op reservatie bij de toeristische dienst.
Publicaties en beschrijvingen van de circuits zijn te koop bij de toeristische dienst en in Le Grand-Hornu: € 1

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden