• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

Kom het eerste Unesco Global Geopark in België ontdekken, in de Famenne-Ardenne.

Het Unesco Global Geopark Famenne-Ardennen beslaat meer dan 900 km² in de gemeenten Beauraing, Durbuy, Hotton, Marche-en-Famenne, Nassogne, Rochefort, Tellin en Wellin.

Dit gebied loopt over van schatten:

  • unieke grotten in Europa
  • bodems rijk aan biodiversiteit
  • landschappen waarvan de geomorfologie de aarde van de bodem weergeeft
  • plaatselijke initiatieven die het natuurlijke erfgoed valoriseren
  • een bouwkundig erfgoed rijk aan gediversifieerdee materialen

Wat is een Unesco-geopark?

De Unesco-geoparken zijn verenigde geografische gebieden, waar sites en landschappen van internationale geologische betekenis worden beheerd volgens een wereldwijd concept van bescherming, onderwijs en duurzame ontwikkeling.

De dorpen Froidlieu en Resteigne

Maak van de gelegenheid gebruik om de pittoreske dorpjes Froidlieu en Resteigne te bezoeken.

In Froidlieu zie je enkele oude hoeves, een oude pastorie en de Sint-Bartholomeuskerk die meubilair heeft uit de 18e eeuw.

Resteigne, een charmant dorp doorkruist door de Lesse, herbergt tal van natuurlijke rijkdommen, de ruïnes van de hermitage, een natuurreservaat, een molen en de beroemde steengroeves.

Kom je ook dit uitzonderlijke natuurlijke erfgoed verkennen?

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden