• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

Kom het eerste Unesco Global Geopark in België ontdekken, in de Famenne-Ardenne.

Het Unesco Global Geopark Famenne-Ardennen beslaat meer dan 900 km² in de gemeenten Beauraing, Durbuy, Hotton, Marche-en-Famenne, Nassogne, Rochefort, Tellin en Wellin.

Dit gebied loopt over van schatten:

  • unieke grotten in Europa
  • bodems rijk aan biodiversiteit
  • landschappen waarvan de geomorfologie de aarde van de bodem weergeeft
  • plaatselijke initiatieven die het natuurlijke erfgoed valoriseren
  • een bouwkundig erfgoed rijk aan gediversifieerdee materialen

Wat is een Unesco-geopark?

De Unesco-geoparken zijn verenigde geografische gebieden, waar sites en landschappen van internationale geologische betekenis worden beheerd volgens een wereldwijd concept van bescherming, onderwijs en duurzame ontwikkeling.

De dorpen Froidlieu en Resteigne

Maak van de gelegenheid gebruik om de pittoreske dorpjes Froidlieu en Resteigne te bezoeken.

In Froidlieu zie je enkele oude hoeves, een oude pastorie en de Sint-Bartholomeuskerk die meubilair heeft uit de 18e eeuw.

Resteigne, een charmant dorp doorkruist door de Lesse, herbergt tal van natuurlijke rijkdommen, de ruïnes van de hermitage, een natuurreservaat, een molen en de beroemde steengroeves.

Kom je ook dit uitzonderlijke natuurlijke erfgoed verkennen?

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden