pdf

Uitkijkpunt in Nassogne: uitzicht op het bos

  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

De uitkijkpunten en andere waarnemingsposten hebben een originele architectuur, maar gaan altijd perfect op in hun omgeving. Het zijn dan ook unieke plekken om de omliggende fauna en flora te observeren vanaf een uitzonderlijk gezichtspunt en in een kalm en rustgevend kader.

Zien zonder gezien te worden, observeren zonder te storen, opgaan in de bosrijke omgeving, dit kan allemaal dankzij de vier uitkijkpunten die perfect passen in het landschap en elk een specifiek gezichtspunt hebben: de vogels en de vijver in Bilaude, de grote fauna en de fagne in Priesse, het landschap bij Huttes en de wilde fauna van de ecologische verbindingszone onder de hoogspanningslijnen.

  • Waarnemingspost van Priesse: op 5 m hoogte heb je hier een uitzicht van 180° op een fantastisch panorama. Het is de ideale plek om herten en reeën te observeren, maar ook de vogels die zo typisch zijn voor de open zones kan je er zien. Er kunnen tot 20 personen op het uitkijkpunt, dat het hele jaar geopend is, behalve tijdens de bronsttijd (september/oktober), dan is het gesloten van 17 u tot 9 u. Kinderen jonger dan 4 jaar wordt afgeraden het platform te betreden.
  • Uitkijkpunt van Bilaude: platform met een vrij uitzicht over 15 à 20 hectare, waaronder het meer van Bilaude en 3 kleine wildakkers. Er kunnen 15 tot 30 personen op het uitkijkpunt, dat makkelijk toegankelijk is, ook voor mensen met beperkte mobiliteit. Het uitkijkpunt is het hele jaar geopend.
  • Uitkijkpunt landschap Huttes: loopbrug vanwaar je een prachtig landschap kan bewonderen.
  • Uitkijkpunt Elia: dit uitkijkpunt past binnen het project 'Life' van Elia, de beheerder van het Belgische transmissienet voor elektriciteit. Met dit project wil Elia de bospaden onder de hoogspanningslijnen omvormen tot echte ecologische verbindingszones. Vanaf dit uitkijkpunt kan je in alle discretie de wilde fauna observeren die zich ophoudt in en aan de rand van het bos en kan je genieten van de zalige rust. Op twee educatieve borden in het uitkijkpunt wordt uitgelegd wat de uitdagingen en de acties van het project Life Elia-RTE zijn.

Aanvullende informatie

Acces

Uitkijkpunten in het bos:

Waarnemingspost van Priesse, Uitkijkpunt van Bilaude, Uitkijkpunt landschap Huttes en Uitkijkpunt Elia (in het kader van het project Life Elia-RTE). 

Waarnemingspost van Priesse: 6970 Mochamps. Breedte 50° 5'36'' - lengte 5° 24' 25''.

Bij de start in Nassogne volg je de richting Champlon, daarna Mochamps; wanneer je het gehucht Mochamps verlaten hebt, neem je de eerste verharde weg naar rechts (verboden voor voertuigen); de waarnemingspost bevindt zich op +/- 800 m.

Uitkijkpunt van Bilaude: 6970 Mochamps. Breedte 50° 4' 57'' - lengte 5° 25' 2''.

Bij de start in Nassogne volg je de richting Champlon, daarna Mochamps; wanneer je het gehucht Mochamps verlaten hebt, ga je gedurende 2,1 km verder en neem je de eerste verharde weg naar rechts (verboden voor voertuigen); het uitkijkpunt bevindt zich links op +/- 100 m.

Uitkijkpunt landschap Huttes: 6950 Nassogne. Breedte 50° 7' 17'' - lengte 5° 24' 15''.

Bij de start in Nassogne volg je de richting Champlon; in de vallei net na de weidevarkenshouderij sla je linksaf naar het paviljoen Laid Trou; laat je wagen achter op de parking van het paviljoen en ga te voet verder; binnen 45 minuten ben je aan het uitkijkpunt in Huttes.

Uitkijkpunt Elia: ligt op het massief van de Haute Wamme en de Masblette (tussen Nassogne en Tenneville)

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.