• Attracties
  • Bos, natuurreservaat of natuurgebied

De uitkijkpunten en andere waarnemingsposten hebben een originele architectuur, maar gaan altijd perfect op in hun omgeving. Het zijn dan ook unieke plekken om de omliggende fauna en flora te observeren vanaf een uitzonderlijk gezichtspunt en in een kalm en rustgevend kader.

Zien zonder gezien te worden, observeren zonder te storen, opgaan in de bosrijke omgeving, dit kan allemaal dankzij de vier uitkijkpunten die perfect passen in het landschap en elk een specifiek gezichtspunt hebben: de vogels en de vijver in Bilaude, de grote fauna en de fagne in Priesse, het landschap bij Huttes en de wilde fauna van de ecologische verbindingszone onder de hoogspanningslijnen.

  • Waarnemingspost van Priesse: op 5 m hoogte heb je hier een uitzicht van 180° op een fantastisch panorama. Het is de ideale plek om herten en reeën te observeren, maar ook de vogels die zo typisch zijn voor de open zones kan je er zien. Er kunnen tot 20 personen op het uitkijkpunt, dat het hele jaar geopend is, behalve tijdens de bronsttijd (september/oktober), dan is het gesloten van 17 u tot 9 u. Kinderen jonger dan 4 jaar wordt afgeraden het platform te betreden.
  • Uitkijkpunt van Bilaude: platform met een vrij uitzicht over 15 à 20 hectare, waaronder het meer van Bilaude en 3 kleine wildakkers. Er kunnen 15 tot 30 personen op het uitkijkpunt, dat makkelijk toegankelijk is, ook voor mensen met beperkte mobiliteit. Het uitkijkpunt is het hele jaar geopend.
  • Uitkijkpunt landschap Huttes: loopbrug vanwaar je een prachtig landschap kan bewonderen.
  • Uitkijkpunt Elia: dit uitkijkpunt past binnen het project 'Life' van Elia, de beheerder van het Belgische transmissienet voor elektriciteit. Met dit project wil Elia de bospaden onder de hoogspanningslijnen omvormen tot echte ecologische verbindingszones. Vanaf dit uitkijkpunt kan je in alle discretie de wilde fauna observeren die zich ophoudt in en aan de rand van het bos en kan je genieten van de zalige rust. Op twee educatieve borden in het uitkijkpunt wordt uitgelegd wat de uitdagingen en de acties van het project Life Elia-RTE zijn.
Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden