• Attracties
  • Park/tuin
Het architecturale geheel van de abdij Notre-Dame van Vivier uit de 13de tot 18de eeuw dankt zijn naam aan de ontdekking van een houten standbeeld van de Maagd met het Kind in een nabijgelegen vijver. De ursulinen, die de cisterciënzers, de oorspronkelijke bewoners van het gebied, opvolgden, maakten vervolgens plaats voor de karmelieten en de zustertjes van Bethlehem. Tussen 2000 en 2007 verbleef de gemeenschap van het Maison Notre-Dame (OLV-huis) in dit architecturaal juweel. In 1986 werden de tuinen, de portiersloge en de twee paviljoenen die grenzen aan de omheiningmuur prachtig gerestaureerd.
Geopend tijdens de Dagen van het Erfgoed, of na schriftelijk verzoek, gericht aan de directeur abt.
Bereikbaar : Snelweg E 40 (Brussel-Namen), afrit nr14 : Bouges, richting Hannuit. Na enkele kilometers de N992, de richting van Marche-les-Dames.
COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Parking

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden