• Attracties
  • Park/tuin

De Verfplantentuin, in Verdin nabij Namen, brengt 130 planten samen die stoffen kunnen verven.

De kleuren van de bloemen zijn ofwel kortstondig of langdurig. Sommige planten hebben hun kleur bewaard, generaties nadat kunstenaars, ververs en kleuretsers er tapijtwerken, brokaat en zijde mee behandelden.

Vele van deze kleuren herken je: je vindt ze in de moestuin, in bloemperken, velden of onderhout. Andere planten, daarentegen, komen van verre oorden.

Verven: een kunst van vroeger...

Plantenverf, enige bron van textielkleuren tot in de 19e eeuw, zijn een kunst gevormd door duizenden jaren praktijk. Een kunst die gebaseerd is op de kennis van planten, dieren en mineralen.

... en van nu!

  • Een knowhow, doorgegeven over de eeuwen heen, die onontbeerlijk is voor de restauratie van oude kunstwerken die deel uitmaken van ons culturele erfgoed.
  • Het nut voor hedendaagse kunstenaars: helpen met de keuze voor langdurige materialen 
  • Andere mogelijkheden voor deze verfplanten die minder vervuilend en allergeen zijn dan hun chemische tegenhangers: de voedingsmiddelensector, bepaalde textielen...

Stap binnen in de magische wereld van kleur in de Verfplantentuin van Vedrin!

Contact

Rue Frères Biéva 203,5020Vedrin
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden