• Attracties

De Tuin van de twee torens is een tuin in middeleewse stijl met 6 thematische zones op 500 m², in de Citadel van Namen.

Historische documenten zijn gebruikt om deze tuin te reconstrueren, die herinnert aan de levenswijze van de inwoners van Wallonië rond de 15e eeuw.

De site, afgebakend door de vestingmuren, de "Joyeuse" en "César" torens en de Route Merveilleuse, werd gekozen voor de traditie van de wijngaarden die verbonden zijn met de zonnige hellingen van de Citadel, het historische verleden en de landschappelijke omgeving van de site. De hellingruimte is in feite georganiseerd in zones die herinneren aan de traditionele verdeling van de middeleeuwse tuinen.

Zes thema's:

  • De boomgaard van de begraafplaats nodigt uit tot meditatie
  • De moestuin
  • De tuin met geneeskrachtige planten en kruiden
  • De boekettuin zorgt voor de bloemen voor de altaren
  • De tuin van de liefde illustreert het hoofse steekspel
  • De ontvangsttuin en de wieg van de wijnstokken

Een rustige en rustgevende plek om van de natuur te genieten.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden