• Attracties
  • Rondleiding en ontdekking

Zin om Bergen op een originele manier te ontdekken? Stap dan in een triporteur en kies een van de 13 thematische routes: cultureel, vintage, by night, gastronomisch of romantisch... Keuze genoeg!

In Bergen kan je de stad op een originele manier ontdekken aan boord van de eerste en enige triporteur van Wallonië, waar drie personen in passen. Je ontdekt er straatjes, hofjes en tuinen en krijgt er nog leuke anekdotes bovenop.

De gids

Je gids Ludovic wandelt al meer dan 15 jaar dagelijks door Bergen, van noord naar zuid, dag en nacht. Hij kent zijn stad door en door, maar loopt er nog elke dag door om de geheime plekjes te bewonderen.

Het voertuig

De triporteur is een Piaggio Ape Calessino, de grote broer van de Vespa, van wie hij het muzikale motorgeluid en de ronde Italiaanse vormen heeft. Neem plaats op de achterbank en ontdek de ziel van het 'Dolce Vita' van Bergen (met afsluitkap bij regen).

Bezoekers met specifieke behoeftes

Er worden inspanningen gedaan om te voldoen aan bepaalde toegankelijkheidsbehoeftes.

  • Rolstoelgebruikers: ondersteuningshandvat voor het opstapje
  • Personen die moeite hebben met stappen: het hele bezoek verloopt zittend.
  • Blinden en slechtzienden: het bezoek wordt mondeling van commentaar verzien en wordt geanimeerd door het gebruik van tast, gehoor en geur.
  • Doven en slechthorenden: gebruik van tast, zicht en geur. Ludovic bevindt zich op de bestuurdersplaats vlak bij de passagiers maar kan zich indien nodig aanpassen door luider en erg gearticuleerd te spreken. Er zijn ook verklarende fiches en tekeningen beschikbaar.
  • Personen die moeite hebben met begrijpen: er zijn verklarende fiches en tekeningen beschikbaar.

Daarnaast zijn er in Wallonië heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard)

Visites

Groep - EN - FR - NL - Individueel - DE - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden