• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In Belgisch Lotharingen geniet Torgny, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, van een zacht klimaat dat gunstig is voor de wijnbouw. 

Zuiders dorp

Torgny geniet van een bevoorrecht microklimaat en een zacht golvend reliëf. Je waant je hier in de Provence.

Deze indruk wordt versterkt door de stenen gebouwen in warme tinten en rode pannendaken, evenals door de drie wijngaarden.

Bezienswaardigheden

  • Het geklasseerde erfgoed: een nis, een washuis en twee traditionele boerderijen.
  • Het natuurreservaat Raymond Mayné, een voormalige steengroeve die een grote verscheidenheid aan flora en fauna herbergt.
  • De ambachtelijke beurs die elke derde zondag van juli een honderdtal ambachtslieden en kunstenaars uit de regio samenbrengt.

Voor fijnproevers

  • La Romanette: uitstekend adres voor het proeven van lokale producten en regionale gerechten (Gaumais-worstjes, touffaye of kazen met Orval-bier of een biertje uit de Gaume)
  • La Grappe d'Or, gastronomisch hotel-sterrenrestaurant gerund door chef-kok Clément Petitjean, wiens creatieve keuken traditie en terroir herinterpreteert

 

Ben je van plan om Torgny te bezoeken? Download dan zeker de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

 

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden