• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

 

In Belgisch Lotharingen geniet Torgny, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, van een zacht klimaat dat gunstig is voor de wijnbouw. 

Zuiders dorp

Torgny geniet van een bevoorrecht microklimaat en een zacht golvend reliëf. Je waant je hier in de Provence.

Deze indruk wordt versterkt door de stenen gebouwen in warme tinten en rode pannendaken, evenals door de drie wijngaarden.

Bezienswaardigheden

  • Het geklasseerde erfgoed: een nis, een washuis en twee traditionele boerderijen.
  • Het natuurreservaat Raymond Mayné, een voormalige steengroeve die een grote verscheidenheid aan flora en fauna herbergt.
  • De ambachtelijke beurs die elke derde zondag van juli een honderdtal ambachtslieden en kunstenaars uit de regio samenbrengt.

Voor fijnproevers

  • La Romanette: uitstekend adres voor het proeven van lokale producten en regionale gerechten (Gaumais-worstjes, touffaye of kazen met Orval-bier of een biertje uit de Gaume)
  • La Grappe d'Or, gastronomisch hotel-sterrenrestaurant gerund door chef-kok Clément Petitjean, wiens creatieve keuken traditie en terroir herinterpreteert

Ben je van plan om Torgny te bezoeken? Download dan zeker de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië:

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden