• Attracties
  • Monument
  • Bouwkundig erfgoed
  • Museum of interpretatiecentrum

De toren van Eben-Ezer is een constructie in silex die de bezoeker intrigeert zodra die zijn blik laat vallen op het gebouw met de vier gigantische standbeelden. Een must-see gebouw in de provincie Luik.

Gevleugelde dieren waken over jou

Opgericht in de jaren 1960 in het midden van een onbewoond gebied dat de vallei van de Geer domineert, deze toren werd gebouwd uit grote vuurstenen uit de nabijgelegen mijn. De zeven verdiepingen eindigen in een terras met hoeken, waarop grote gebeeldhouwde gevleugelde dieren afgetekend worden. Het lijken wel aandachtige bewakers. Het gebouw zal je zeker niet onverschillig laten, zo bevreemdend is het.

Een torenmuseum

Binnen vertelt een tentoonstelling de geschiedenis van de constructie van de toren en de pacifistische actie van Robert Garcet. Een nieuwe interactieve didactische ruimte met de naam "Geospadium" leidt de bezoekers naar de Krijtperiode waar ze de verschillende aspecten van vuursteen (silex) kunnen ontdekken; van zijn vorming tot het gebruik ervan doorheen de geschiedenis van de mensheid.

 

Gesloten op 03/12/2020
Musée du SilexHaie de Wonck,4690Bassenge
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Tijdsduur

Minimumduur : 0:30
Maximumduur : 1:00

Gesproken talen

Frans - Nederlands

Voorzieningen

Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden