pdf

Toren van Eben-Ezer: een fascinerende en indrukwekkende site

  • Toren - Eben-Ezer - waterspuwer - buitengewoon - museum - vuursteen
Sinds 1 juli zijn de meeste attracties en musea in Wallonië en de Ardennen weer open voor het publiek.

We raden je zeker aan vooraf de website van de dienstverlener te raadplegen voor de precieze openingstijden en de voorwaarden voor reserveringen en bezoeken. Neem bij vragen contact op met de organisatie.
Raadpleeg de lijst met open attracties.
  • 365
  • Monument
  • Bouwkundig erfgoed

De toren van Eben-Ezer is een constructie in silex die de bezoeker intrigeert zodra die zijn blik laat vallen op het gebouw met de vier gigantische standbeelden. Een must-see gebouw in de provincie Luik.

Gevleugelde dieren waken over jou

Opgericht in de jaren 1960 in het midden van een onbewoond gebied dat de vallei van de Geer domineert, deze toren werd gebouwd uit grote vuurstenen uit de nabijgelegen mijn. De zeven verdiepingen eindigen in een terras met hoeken, waarop grote gebeeldhouwde gevleugelde dieren afgetekend worden. Het lijken wel aandachtige bewakers. Het gebouw zal je zeker niet onverschillig laten, zo bevreemdend is het.

Een torenmuseum

Binnen vertelt een tentoonstelling de geschiedenis van de constructie van de toren en de pacifistische actie van Robert Garcet. Een nieuwe interactieve didactische ruimte met de naam "Geospadium" leidt de bezoekers naar de Krijtperiode waar ze de verschillende aspecten van vuursteen (silex) kunnen ontdekken; van zijn vorming tot het gebruik ervan doorheen de geschiedenis van de mensheid.

 

Praktische informatie

Duur

Minimumduur0:30
Maximumduur1:00

Diensten/Faciliteiten

Voorzieningen

  • Parking autocar
  • Parking
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.