pdf

Toeristische Federatie van de Provincie Luik

  • Ontdek het Parc de la Boverie in Luik

In hartje Europa, vlakbij Maastricht, Aken en Brussel ligt de Provincie Luik die over een opmerkelijk communicatienetwerk beschikt.

De Provincie Luik staat ook bekend als de streek van de wellness met het wereldberoemde Spa, en met het Château des Termes in Chaudfontaine. De kunst- en eeuwenoude bisschoppelijke stad Luik is de economische en culturele metropool van Wallonië, maar telt ook op Europees vlak mee met het Museum van het Waalse Leven, het museumcomplex Grand Curtius, de Koninklijke Opera van Wallonië en het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Luik. Luik is een levendige stad, boordevol tradities, folklore en gastronomische adresjes.

Hier worden internationaal gerenomeerde evenementen georganiseerd zoals de Grote Prijs van België Formule 1 in Spa-Francorchamps, de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik, het Festival Francofolies in Spa, het Internationale Jazzfestival in Luik, de Designbiënnale...

De landschappen hier zijn veelzijdig: Ardennen, Venen, Condroz, Haspengouwse vlaktes, Land van Herve met zijn boomgaarden, de Maasvallei...Er is met andere woorden steeds afwisseling en het wordt op die manier nooit saai om in de Luikse natuur te vertoeven. 

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.