pdf

Toeristisch Agentschap Oost-België

  • Toeristisch Agentschap Oost-België
  • Toeristisch Agentschap Oost-België
  • Toeristisch Agentschap Oost-België
  • Toeristisch Agentschap Oost-België
  • VVV

De Oostkantons, die grenzen aan Nederland, Duitsland en Luxemburg, bieden je een enorme verscheidenheid aan landschappen aan.

In het noorden

Indrukwekkende boerderijen en vele kastelen overheersen het landschap terwijl in het centrum de Hoge Venen op iedereen indruk maken. We vinden er naast de Botrange, het hoogste punt in België (694 m), ook het Huis van het Natuurpark Hoge Venen-Eifel.

In het zuiden

Meer in het zuiden vinden we de meren van Robertville en Butgenbach terug, de ideale plaatsen om in de zomer watersporten te beoefenen of gewoon te ontspannen met het gezin. En we mogen ook zeker de Ourvallei niet vergeten, dat beschouwd wordt als de parel van de Oostkantons.

De rijkelijke natuur van de Oostkantons is geschikt voor vele activiteiten zoals wandel-, fiets-, mountainbike-, of paardrijtochten.

In de winter speelt de streek haar bijzondere charmes uit door aan de skiërs haar mooiste besneeuwde plekjes te onthullen. Je zal hartelijk ontvangen worden, of het nu in een charmehotel, een vakantiehuis, in een camping of in een vakantiedorp is.

Welkom in de Oostkantons!

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.