• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Het Théatre à Denis gaf zijn eerste officiële voorstelling op 1 april in 1995 tijdens het eerste festival van de marionet te Montegnée (de traditionele kunst van de marionet van Luik is een erg moeilijke kunststroming, omdat het feitelijk een combinatie is van verschillende kunstvormen).

Langzaamaan werd het Theater lid van UNIMA (Internationale Unie van de Marionet), van het centrum van de marionet van St-Nicolas en de vrije Republiek van Outre-Meuse. Momenteel bezit het theater ongeveer 400 marionetten uit Luik. Het theater kan plaats bieden aan 100 personen. Het werd gebouwd door Gaston Engels, en hoewel het erg oud is, is het nog in een opmerkelijke goede staat.
 

Contact

Rue Sainte Marguerite 302,4000Liège
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Cafetaria - Winkel/boetiek

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden