• Tentoonstelling

Van 30 november tot 30 december 2021 vindt in de Cité Miroir de 64e tentoonstelling plaats van de World Press Photo Prize, waarmee fotojournalisten over de hele wereld worden bekroond.

Te midden van grote gebeurtenissen in 2020

De getoonde beelden dompelen ons onder in het hart van actuele gebeurtenissen van 2020, zoals de COVID19-pandemie, het Israëlisch-Palestijnse conflict of de protesten van Black Lives Matter.

De geselecteerde foto's zijn meer dan louter esthetische momentopnames en vertellen aangrijpende verhalen over onze wereld, ons milieu en onze samenlevingen.

Door deze grootschalige tentoonstelling in de voormalige Bains et Thermes de la Sauvenière voor te stellen, verdedigen de Territoires de la Mémoire de noodzaak van fotojournalistiek en persvrijheid als instrumenten voor actief burgerschap, democratische controle en weerbare verontwaardiging.

Ontdek in de Vurige Stede een kritisch venster op de hedendaagse realiteit.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Van 30 november tot 30 december 2021.

  • van maandag tot en met vrijdag: van 9.00 tot 18.00 uur
  • op zaterdag en zondag: van 10.00 tot 18.00 uur
  • gesloten op 12, 24 en 25 december
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden