• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

 

Deze wandeling van 11 km neemt je mee op ontdekkingstocht naar de prachtige natuur van de Gaume, een streek met een bijzonder klimaat in het zuiden van de provincie Luxemburg.

De site van Montauban toont in de vallei de ruïnes van oude smederijen uit de 15e eeuw, en op het hoge voorgebergte, een toevluchtsoord dat sinds de Keltische periode en tijdens de hoge middeleeuwen werd bewoond. Een kerker is nog duidelijk zichtbaar.

Bewonder vervolgens een reeks kleine watervallen die van de heuvel af vallen. In de Gaume verwijzen deze "crons" naar versteende kalksteenbronnen.

De site is prachtig: de vallei wordt doorkruist door een veelheid van kristalheldere beken. De flora en fauna omvat zeldzame en bedreigde soorten. De biodiversiteit van de Gaume heeft geen grenzen...

Aan het einde van de wandeling leidt de RAVeL je door het grote bos.

Vertrek: 6743 Montauban
Afstand: 11 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Online route: download de interactieve kaart, de routebeschrijving en het gpx-bestand

Activiteiten en bezienswaardigheden in Montauban en omgeving

Blijven slapen in de buurt van Montauban

 

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden