• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht
  • Sport
  • Trekking & wandelen

 

Deze wandeling van 11 km neemt je mee op ontdekkingstocht naar de prachtige natuur van de Gaume, een streek met een bijzonder klimaat in het zuiden van de provincie Luxemburg.

De site van Montauban toont in de vallei de ruïnes van oude smederijen uit de 15e eeuw, en op het hoge voorgebergte, een toevluchtsoord dat sinds de Keltische periode en tijdens de hoge middeleeuwen werd bewoond. Een kerker is nog duidelijk zichtbaar.

Bewonder vervolgens een reeks kleine watervallen die van de heuvel af vallen. In de Gaume verwijzen deze "crons" naar versteende kalksteenbronnen.

De site is prachtig: de vallei wordt doorkruist door een veelheid van kristalheldere beken. De flora en fauna omvat zeldzame en bedreigde soorten. De biodiversiteit van de Gaume heeft geen grenzen...

Aan het einde van de wandeling leidt de RAVeL je door het grote bos.

Vertrek: 6743 Montauban
Afstand: 11 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Online route: download de interactieve kaart, de routebeschrijving en het gpx-bestand

Activiteiten en bezienswaardigheden in Montauban en omgeving

Blijven slapen in de buurt van Montauban

 

Contact

Maison du Tourisme de GaumeRue des Grasses-Oies 2 B,6760Virton
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Moeilijkheidsgraad

Gemiddeld

Lengte

Maximumafstand : 11 Km

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden