• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Een mooie wandeling van 7 km die vertrekt in de eeuwenoude stad Bouillon en langs de Semois loopt.

Met zijn stenen bogen biedt de Pont de la Poulie, die uje vertrekpunt is, de mooiste voorgrond van het Kasteel van Bouillon. Het is een formidabele vesting, die tot in de 19e eeuw door zijn opeenvolgende meesters werd ingericht en beroemd bleef om de held van de eerste kruistocht: Godfried van Bouillon. 

Volg de Semois en ga dan naar de abdij van Cordemois.

Aan de Moulin de l'Epine vind je de authentieke Semois, daarna kom je bij de uitzichtpunten van de Epine en de klokkentoren met uitzicht op Bouillon.

Vertrek: Pont de la Poulie (Boulevard Vauban, Bouillon)
Afstand: 7 km
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld
Markering: rode rechthoek
Online route: download de interactieve kaart, de routebeschrijving en het gpx-bestand van de route

Activiteiten en bezienswaardigheden in Bouillon en omgeving

Blijven slapen in de buurt van Bouillon

Andere ideeën voor wandelingen, fietstochten of autotochten

Langs de mooie Semois, de machtige vestingen uit de middeleeuwen

Deze mooie route brengt u naar de Burcht van Herbeumont, in het hart van het Ardense woud. Op het einde van het parcours ontdekt u de Burcht van Bouillon, die al duizend jaar zijn geschiedenis en schaduw werpt op het stadje.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden