• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Deze wandeling van 8 km neemt je mee langs de Samber vlak bij Namen.

Achter jou staat de Abdij van Floreffe die al eeuwenlang straalt en heerst. Deze oase van rust blijft ver weg van de drukte van de moderne wereld.

Onderweg merk je dat het industriële tijdperk haar stempel gedrukt heeft op het landschap. De route loopt langs de rivier en naast oude bras en binnenhavens waar binnenvaartuigen geladen werden met glas van de glasblazerij van Floreffe, kalksteen of kalk. 

De vandaag zo rustige vallei was vroeger lawaaierig en stoffig, ook door de koolmijnen van Floriffoux, Soye en Franière.

Vertrek: Abdij van Floreffe - 5150 Floreffe
Afstand: 7,9
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Online route: download de interactieve kaart, de routebeschrijving en het gpx-bestand van de tocht.

Wat is er te doen in en rond Floreffe?

 

Waar kun je overnachten in de buurt van Floreffe?

Andere ideeën voor wandelingen, fietstochten en autoritten in de streek:

Naams Haspengouw | Vlaktekastelen

Ontdek de prachtige kastelen op de grote vlakte van Naams Haspengouw: Franc-Waret, Corroy-le-Château, Fernelmont. Mis de abdij van Floreffe en het Belfort van Namen niet!

COVID-19 : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Je neemt echter best steeds rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen. Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden