• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Wandeling/wandeltocht

Deze wandeling van 19 km rond het Kasteel van Beloeil, tussen Bergen en Doornik, is een aangename combinatie van waterlopen, musea en platteland.

Vanaf het centrum van Beloeil neemt de wandeling je mee naar de oevers van het kanaal Blaton-Ath dat in de 19e eeuw de Dender met het kanaal Pommeroeul-Antoing verbond. Die waterloop zorgt voor een idyllisch landschap.

In Huissignies nodigt het Museum van het Plattelandsleven je uit om op ontdekking te gaan naar het dagelijks leven op de velden van vroeger.

De route gaat verder door het platteland om uit te komen in Aubechies en de Archéosite.

Tot slot kom je terug aan in het domein van het Kasteel van Beloeil. Vanop de laan wandel je langs de prachtige Franse tuinen.

Vertrek: 7970 Beloeil
Afstand: 19 km
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Online route: download de interactieve kaart, de routebeschrijving en het gpx-bestand van de tocht.

Wat is er te doen in en rond Beloeil?

 

Waar kun je overnachten vlak bij Beloeil?

Andere ideeën voor wandelingen, fietstochten en autoritten in de streek:

Picardisch Wallonië | Kastelen door de eeuwen heen

Picardië Wallonië herbergt uitzonderlijke historische sites, zoals de kastelen van Beloeil, Attre en Antoing. Een erfgoed dat je meeneemt door de stijlen, van de middeleeuwen tot de 19e eeuw.

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden