• Folklore en traditie

Folkloristische en parodiërende reconstructie van de heksenveroordelingen in de 16e eeuw. Fun en zelfspot gegarandeerd in Ermeton.

Tchesse aux Macrales

In de 16e eeuw waren er 4 heksenprocessen in Ermeton. De inquisitie voerde een ongenadig harde jacht op hen. Een aangifte of gewoon pure verzinselen waren vaak genoeg om verdacht te worden als heks.

Sinds 1998 herdenkt Ermeton met een folkloristische reconstructie deze trieste periode in de geschiedenis op 'vette zondag' (zondag voor vette dinsdag).De enige ambitie is amusement... een spel waarbij de moraal overwint.

De veroordeling is totaal onvoorspelbaar...

Programma:

  • 12.00 uur: proeverij van de Tchabotte
  • 15.30 uur: kindervoorstelling
  • 18.00 uur: verzamelen en officiële opening van de heksenjacht (vertrek van de stoet, fakkeltocht en gevangenneming van de heksen)
  • 19.30 uur: heksenveroordeling
  • 20.00 uur: carnavalsfuif

Contact

5644Ermeton-sur-Biert
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand februari 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden