• Folklore en traditie

De Tchesse aux Macrales (of heksenjacht) in Ermeton is een folkloristische parodie op de veroordeling van heksen in de 16e eeuw.

Een beetje geschiedenis

In de 16e eeuw waren er 4 heksenprocessen in Ermeton. De inquisitie voerde een ongenadig harde jacht op hen. Een aangifte of gewoon pure verzinselen waren vaak genoeg om verdacht te worden als heks.

Sinds 1998 herdenkt Ermeton met een folkloristische reconstructie deze trieste periode in de geschiedenis op 'vette zondag' (zondag voor vette dinsdag).De enige ambitie is amusement... een spel waarbij de moraal overwint.

De veroordeling is totaal onvoorspelbaar... Verrassing verzekerd!

Verloop van de folkloristische dag:

  • 12.00 uur: proeverij van de Tchabotte
  • 15.30 uur: kindervoorstelling
  • 18.00 uur: verzamelen en officiële opening van de heksenjacht (vertrek van de stoet, fakkeltocht en gevangenneming van de heksen)
  • 19.30 uur: heksenveroordeling
  • 20.00 uur: carnavalsfuif

Fun en spot verzekerd!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand februari 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden