Officiële classificatie van een attractie in Wallonië: 2 zonnen
  • Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

TAMAT, gelegen in de museumwijk in het hart van Doornik, is een plaats die gewijd is aan wandtapijten en textielkunst.

Door middel van nieuwe tentoonstellingen en bemiddelingsactiviteiten bewaart, bestudeert, verrijkt en verrijkt het museum een referentiecollectie die je in staat stelt 5 en een halve eeuw tapijtweverij- en textielerfgoed te ontdekken.

Textielkunst gisteren en vandaag

TAMAT belicht het werk van kunstenaars en ambachtslieden van de 15e eeuw tot heden. De textielcollecties van TAMAT, van de Federatie Wallonië-Brussel, van de Provincie Henegouwen en van de Stad Doornik worden in permanente en tijdelijke tentoonstellingen gepresenteerd en vormen een schat aan historische, artistieke en technische schatten.

De permanente tentoonstelling Doornik, textielgebied, geeft een chronologisch overzicht van de evolutie van de textielkunsten op het grondgebied van de Stad met de 5 klokkentorens, vanaf de naoorlogse periode tot vandaag.

Hulp voor de kunstenaars van morgen

Al 40 jaar lang ontvangt TAMAT elk jaar houders van een beurs die onderzoek doen naar hedendaagse textielkunst. 

  • U kunt deze kunstenaars ontmoeten
  • Toegang tot het restauratie-conservatieatelier
  • Toegang tot het documentatie- en studiecentrum

Herontdek de kunst van stof en wandtapijten bij TAMAT!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden