• Museum of interpretatiecentrum

 

De historische stad van de weefkunst Doornik stelt het TAMAT voor: centrum voor tapijtkunst, muurkunsten en textielkunsten van de Federatie Wallonië-Brussel.

Textielkunst gisteren en vandaag

Het TAMAT ligt in het centrum van Doornik, in een voormalig herenhuis in neoklassieke stijl, ontworpen door architect Bruno Renard.

Je vindt er de 15e- en 16e-eeuwse Doornikse wandtapijten die de stad beroemd hebben gemaakt.
Bezoek de permanente tentoonstelling van het TAMAT: oude wandtapijten, die Doornik beroemd maakten, en meer hedendaagse werken.

Hulp aan de kunstenaars van morgen

Het TAMAT heeft een restauratie-conserveringswerkplaats en een documentatie- en studiecentrum, die beide openstaan voor het publiek.
Om de ontwikkeling van nieuw talent te bevorderen, verwelkomt TAMAT elk jaar 8 beurshouders.

 

Place Reine Astrid 9,7500Tournai
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en toeristische infokantoren zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen. Infos
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Engels - Frans - Nederlands

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden