• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Stadsparcours

In Namen vind je achter elke hoek van de straat kunst. Tijdens het parcours ontdek je de streetartkunst in de stad.

Kunst in het hart van de stad

Wandel naar hartenlust rond en bewonder de kunstwerken die verspreid liggen op het stadsparcours. Het doel van dit parcours: kunst toegankelijk maken voor iedereen. De stad wordt de aanleiding voor een permanente tentoonstelling. Voorbijgangers kunnen even halt houden, belangstelling tonen en kijken wat er rondom hen te zien is.

Een permanente tentoonstelling die evolueert

De kunstwerken die je tegenkomt op het parcours verschillen op vlak van stijl en techniek: schilderkunst, beeldhouwkunst, installaties, sjablonen... De werken worden niet noodzakelijk allemaal vermeld op het plan. Het parcours wordt door de jaren heen verrijkt en streetart is een spontane kunst: je verwacht je er niet aan om het achter een steegje te ontdekken.

Praktisch

  • De sticker "Namur l'art dans la ville" op de gevel markeert de werken van het parcours.
  • De meeste werken kun je zien vanop straat, maar sommige bevinden zich op pleintjes of in tuinen.
  • Ontdek het parcours via de app Namur Connect of online.

Bewonder de combinatie van kunst en de stad Namen!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden