• Museum of interpretatiecentrum

Dit museum is een algemeen museum met collecties over het erfgoed van de Luikse Beneden-Maas (Bassenge, Blegny,Dalhem,Fouron,Oupeye en Visé) en speciaal over Visé.

Het geeft een overzicht van verschillende soorten patrimonium: geologie, fossielen, archeologie van de prehistorie tot nu, begrafenisriten, communicatiemiddelen, evolutie en historische wetenschappen, architectuur (kerk, huis, kasteel) in twee zalen.

Het lokale leven met de geschiedenis van de belangrijkste gebouwen, plaatselijke tradities met de gans, de 'cramignon' (Luikse reidans), de industrieën en regionale producties en plaatselijke kunstenaars als J.Donnay,J.Cambresier.

Ten slotte wordt de rol van de gilden ( (kruisboogschutters, haakbusschutters), de legers van weleer, de vestingsmuren en de twee oorlogen, met nadruk op de eerste, toegelicht in de laatste zaal.

Tijdelijke tentoonstellingen met monografieën vervolledigen deze gegevens die betrekking hebben op de hele Luikse regio en de Euregio.

Contact

Rue du Collège 31,4600Visé
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden