• Folklore en traditie

Kom de eeuwenoude regionale traditie van het middeleeuwse crosse-spel in Chièvres ontdekken.

Chièvres bestendigt met plezier een eeuwenoude regionale traditie, dicht bij het spel van de middeleeuwse lacrosse (populair spel).

Het ongebruikelijke straatspel is een van de origineelste en waarachtigste tradities van Wallonië. Het spel bestaat erin een "chôlette" (bal in hout of schuim) met een "rabot" (stick) te slaan en tonnen bier te raken, die voor elk café opgesteld staan. Gedurende de hele dag houden de spelers even stil voor elk café en als de avond gevallen is, wordt een traditionele maaltijd geserveerd.

Een paar dagen eerder wordt tijdens de Soumonces, de Prins van de Straatcrossage gekozen!

Vanaf 12 uur 's middags in alle straten van Chièvres.

Dit evenement vindt elk jaar plaats, de dag na Mardi Gras.

Contact

Grand'Place 30,7950Chièvres
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de organisatoren van het evenement dat je interesseert.

Evenement gepland voor de maand februari 2021 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden