• Attracties
  • Museum of interpretatiecentrum

Op 20 minuten van Brussel heeft Folon, een groot Belgische kunstenaar, een 500-tal werken ondergebracht in de Hoeve van het Kasteel van Terhulpen. 15 tentoonstellingszalen presenteren zijn aquarellen, schilderijen, etsen, voorwerpen, beelden affiches en illustraties. 

De Folonstichting bestaat 20 jaar in 2020!

De originele en interactieve museagrafie die door de kunstenaar werd bedacht, neemt je mee op ontdekking naar de veelzijdige aspecten van zijn kunst en zijn universum. De muziek, het lichtspel en de optische effecten zetten de mooiste creaties van een van onze grootste Belgische kunstenaars kracht bij.

Een wereld van artistieke ervaringen 

  • Tijdelijke tentoonstellingen
  • Ateliers
  • Verjaardagsfeestjes
  • Rondleidingen voor groepen, gecombineerd, uniek, intergenerationeel (één zondagnamiddag per maand, op reservering)

Nieuwe rondleiding in de natuur

Maak een wandeling in het Regionale Domein van Solvay, een van de mooiste landschapsparken van België, met een gids van de Stichting. Sluit af met een gratis bezoek aan het Folon Museum.

Ontdek de wereld van de kunstenaar en de waarden die hem dierbaar zijn!

Bezoekers met specifieke behoeften

De Stichting biedt uitrusting en faciliteiten voor aan personen met specifieke behoeften:

  • Blinde of slechtziende personen: multisensoriële rondleidingen in samenwerking met vzw ONA. (De kunstwerken zijn beschikbaar in reliëf of in thermovorm. Promotiesteun is in braille beschikbaar)
  • Dove of slechthorende personen

Omdat deze structuur niet Access-i gecertifieerd is, raden we je aan om rechtstreeks contact op te nemen om meer te vernemen over de reële toegankelijkheid.

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat.

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Kortingsbon

STICHTING FOLON

- 20%
op het tarief voor volwassenen inclusief tijdelijke tentoonstellingen
Geldigheidsdatum: van 01-01-2021 tot 31-12-2021

Knip de bon uit en geef hem af aan de ingang bij aankomst.
Aanbod geldig het hele jaar 2021 volgens de openingstijden.
Geldig voor maximaal 4 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon.
In geval van een online reservering raden wij je aan om vooraf per e-mail of telefoon contact op te nemen met de exploitant om te weten te komen hoe je van dit aanbod kan genieten.

Diensten

Kredietkaarten aanvaard

Voorzieningen

Toegankelijkheid PBS (zelfverklaard) - Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking - Restaurant - Terras

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL - Individueel - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden