pdf

Stadsontdekking in Luik | Fietstochten in Wallonië

  • Fietstocht

Het RAVeL-parcours 1 is de mooiste manier om de Vurige Stede met haar rijke erfgoed en een lange geschiedenis per fiets te ontdekken.
 

Luik was acht eeuwen lang de hoofdstad van een onafhankelijk prinsdom en ook de ‘zetel’ van de grootindustrie tijdens de 19e en het begin van de 20e eeuw. De stad heeft zijn gebouwenerfgoed zeer goed bewaard en het werd tijdens de jongste decennia nog aangevuld met verschillende nieuwe realisaties.

Haar karakter en charme worden in grote mate bepaald door de Maas die door de stad stroomt. Wij volgen de waterloop met de fiets. De RAVeL laat toe om op een originele manier de belangrijkste sites van de Vurige Stede te ontdekken.

Van Coronmeuse, op de RAVeL, steken we de Pont Atlas over naar de Quai Godefroid Kurth en nadien de Quai de Sainte-Barbe, waar we op de andere oever Le Grand Curtius kunnen zien. Verder laat de Passerelle (loop- en fietsbrug) toe het stadscentrum per fiets te bereiken, via de Rue de la Régence.

Binnenkort zal een nieuwe loopbrug de uitzonderlijke site van het Parc de la Boverie verbinden met de wijk Les Guillemins en het prachtige TGV-station dat werd ontworpen door architect Calatrava. 

Nadat we langs La Boverie fietsen, het nieuwe museum voor schone kunsten, trekken we over de Dérivation, een kanaal dat in de 19e eeuw werd gegraven om de Maas-arm in de wijk Outremeuse te vervangen. Aan de Pont de Fétinne begint de RAVeL van de Ourthe die naar Tilff en Esneux leidt. Wij gaan echter naar het stadscentrum om te proeven van de befaamde Luikse gezelligheid.

Goed om te weten!

De oudste van de wielerklassiekers, Luik-Bastenaken-Luik, is een niet te missen evenement voor fietsliefhebbers!

Praktisch 

Type route

Enkel RAVeL.

Type fiets 

STB (Sport & Touring Bike).

Moeilijkheidsgraad

16 km heen/terug (van Coronmeuse naar de Pont de Fétinne) met een volledig vlak parcours. Mogelijkheid om naar het stadscentrum te fietsen via de Passerelle.

Kinderen 

Vanaf +/- 8 jaar.

Vertrek 

In Coronmeuse volgt u de RAVeL 1 langs de Quai de Wallonie.

Bewegwijzering

Volg de wegwijzers van de RAVeL 1 oost in de richting van Huy tot aan de Pont de Fétinne.

Parking 

In Coronmeuse, ter hoogte van de jaarbeursgebouwen (Foire Internationale de Liège).

Praktische informatie

Moeilijkheidsgraad

Gemakkelijk

Lengte

Minimumafstand16 Km

Duur

Minimumduur2:00
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.