• Attracties
  • Monument
Gelegen in het centrum van een prachtig park, neemt het stadhuis een deel van de vroegere Benedictijnerabdij St-Martin in. Het klooster uit de 11de eeuw werd in 1797 verlaten. De neoklassieke voorgevels dateren van de tijd waarin het abdijpaleis (1763) gebouwd werd. Prachtige Romaanse crypte uit de 12de eeuw.
Het stadhuis herbergt een deel van de gemeentelijke administratieve diensten. Enkel toegankelijk op werkdagen. Kan bezocht worden met een gids en mits toestemming.
Inlichtingen bij de Dienst voor Toerisme van Doornik.

Contact

Rue Saint-Martin 52,7500Tournai
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Parking

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden