pdf

Soulme, een van de mooiste dorpen van Wallonië | Provincie Namen

  • De mooiste dorpen van Wallonië

In de provincie Namen heeft Soulme, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië, een typisch stenen gebouw uit de Naamse Fagne bewaard.

In het hart van de Naamse Fagne

Het dorp telt slechts een vijftigtal huizen. De meeste dateren uit de 18e en 19e eeuw en zijn gebouwd uit kalksteen en zijn soms bedekt met traditionele muurkalk.

De Sainte-Colombe kerk, in het centrum van het dorp, wordt omzoomd door kastanjebomen. De kerk is geklasseerd en dateert uit de 11e eeuw.

Een ander geklasseerd gebouw is de mooie molen waarvan het huidige gebouw dateert uit de 17e of 18e eeuw.

Wandelingen

Dit pittoreske dorpje ligt op de top van de heuvel en is het ideale vertrekpunt voor een wandeling op het platteland.

Bewonder het adembenemende landschap, inclusief de natuurlijke schoonheid van de Hermeton vallei, een beekje dat niet ver van het dorp loopt.

Heerlijke producten van de boerderij

Laat je bij de uitgang van het dorp verleiden door de producten van de Ferme Henry Lathuraz: rauwe melk, boter, kaas, ijs... Groepsbezoeken zijn mogelijk. 

Bent je van plan Soulme te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.