• Attracties
  • De mooiste dorpen van Wallonië

In Soiron, een van de Mooiste Dorpen van Wallonië in de provincie Luik, ontdek je een leefomgeving in Maasstijl, de prachtige Saint-Rochkerk, twee kastelen of, wat buitengewoner is, een ast.

Bier van Soiron te koop in La Boutique de Wallonie

Maaserfgoed

Door de mooie steegjes ontdek je een bewaard gebleven leefomgeving in de lokale stijl van de 17e en 18e eeuw, met een combinatie van baksteen en zandsteen of kalksteen.

Te ontdekken:

  • de imposante kerk Saint-Roch, geklasseerd (18e eeuw)
  • het Kasteel van Soiron, in Lodewijk XV-stijl (begin 18e eeuw)
  • het Kasteel van Sclassin (eind 16e eeuw)


Het pittoreske karakter van het dorp wordt geaccentueerd door de aanwezigheid van een klein erfgoed: kruisen, nisjes, een wasplaats en een gemeenschappelijke brouwerij. Een bijzonder gebouw op een hoogte, met 160 gaten, getuigt van een activiteit uit het verleden: de teelt van vollere distel.

Soiron sur Scène

In augustus vult dit straatfestival het dorp met magie.

Voor de fijnproevers

Bent u van plan Soiron te bezoeken? Vergeet niet de gids van de Mooiste Dorpen van Wallonië te downloaden

De Mooiste Dorpen van Wallonië

Maak kennis met de 30 mooiste dorpen in Wallonië en de Ardennen. Laat je betoveren bij het inslaan van een straat, laat je verwonderen op de hoek van een pleintje. Elk dorp wordt voorgesteld met een plattegrond, de attracties en must-see sites.

Rue Soiron Centre,4861Soiron
COVID-19: de meeste toeristische attracties, musea en evenementen zijn nu gesloten in Wallonië. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen die genomen zijn om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden, doet u er goed aan om contact op te nemen met de dienstverlener of zijn website te raadplegen om de recentste informatie over bezoeken en boekingen te krijgen.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2020
Downloaden