• Sport & Ontspanning
  • Wandelingen
  • Toeristische route - met de auto

Deze smulroute van 17 km, van Baelen tot Verviers onthult je de specialiteiten en typische producten van de provincie Luik zoals haar heerlijke rijsttaart.

Het Land van de Vesder strekt zich zowel over de stad als het platteland uit en heeft een belangrijk textielverleden. De streekproducten worden er gefabriceerd door ervaren vakmensen.

Van de beroemde rijsttaart tot eendenpaté, chocolade, ijs, bieren of het gebak van Verviers, de keuze is groot en bezoekers ervaren dat de producten al even boeiend zijn als de omliggende landschappen!

Aarzel niet om een bezoek te brengen aan het Maison du Tourisme waar men een mand aanbiedt met ‘Speciale smaken uit het Land van de Vesder’. De mand bevat de producten die je geproefd hebt bij de bezochte producenten langs de route of uit omliggende gemeentes.

Producenten op de route

La Canardière | Eendenboerderij in Baelen

Goé Glaces

La Maison Saive, ambachtelijke chocolaterie in Verviers

Chocolaterie Darcis, met een chocolademuseum in Verviers

Smullen

  • De rijsttaart en makarons van Verviers
  • De Kiki de Limbourg (drank op basis van rum, brandewijn, gedistilleerde wijngeest en muskaatlikeur)
  • De Terrine verviétoise (paté op basis van varkenswangen, varkenslever, cognac, witte wijn en truffelolie)
  • De Lev’gos (regionale zoete bloedworst)
  • De chocolade van Jean-Philippe Darcis en Christophe Saive

Contact

Levée de Limbourg 13,4837Baelen
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Lengte

Minimumafstand : 17 Km

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden