• Attracties
  • Industrieel erfgoed
  • Sport & Ontspanning
  • Riviertoerisme

De sluizen van Lanaye op de Maas, in Visé in de provincie Luik nabij de grens met Nederland, verbinden het Kanaal van Lanaye en het Albertkanaal. 

Op dit kruispunt van Waalse waterwegen passeren er jaarlijks meer dan 11 miljoen ton aan goederen op een waterpeilverschil van bijna 14 m, oftewel het grootste hoogteverschil van België!

Je kan de sluisdeuren van de kleine sluizen, inclusief een indrukwekkend panorama, bezoeken in de nabijgelegen streek.  

Wat is er te doen in de omstreken van de sluis van Lanaye?

  • Spring op je fiets en geniet van het RAVeL-netwerk met meerdere prachtige fietstochten van 13-23-31 km
  • Wandel je liever? Deze routes zijn ook geschikt voor wandelaars. 

Ga op verkenning naar dit vergeten erfgoed!

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden