• Attracties
  • Monument
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed
  • Industrieel erfgoed

Wanneer een oude steenkoolmijn die Unesco-werelderfgoed is, een centrum voor innovatie en design wordt, krijg je het CID in Le Grand-Hornu.

Het CID, centrum voor innovatie en design, doet eer aan hedendaags design op de historische site van Le Grand-Hornu, op slechts 15 km van Bergen en 35 km van Valenciennes.

Van industriële revolutie naar innovatie

Le Grand-Hornu, een oud mijncomplex dat representatief is voor de Industriële Revolutie, is gebouwd in een neoklassieke stijl en omvat werkplaatsen, kantoren, een arbeiderswijk en een directeurswoning.

Het historische bezoek wordt zo perfect aangevuld met tijdelijke tentoonstellingen van design, toegepaste kunst in gerestaureerde zalen en hedendaagse kunst. Op deze plek vindt de synthese plaats tussen de herinnering en de hedendaagse aanpak.

Het centrum is open-minded  en biedt bezoeken en ondersteuning aan verschillende publieken: scholen, senioren, families, kwetsbare en diverse publieken. 

COVID-19 : Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden tot 18 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Kortingsbon

CID GRAND-HORNU

- 50%
op de individuele toegangsprijs voor volwassenen
Geldigheidsdatum: van 01-01-2021 tot 31-12-2021

Hetzij € 5 in plaats van € 10
Knip de bon uit en geef hem af aan de ingang bij aankomst.
Aanbod geldig in heel 2021 volgens de openingstijden.
Geldig voor maximaal 4 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon.
In geval van een online reservering raden wij je aan om vooraf per e-mail of telefoon contact op te nemen met de exploitant om te weten te komen hoe je van dit aanbod kan genieten.

Tijdsduur

Minimumduur : 1:00

Gesproken talen

Duits - Engels - Frans - Nederlands

Diensten

Interne catering

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking - Parking voor motorhomes - Restaurant

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - FR - IT - NL - Individueel - DE - EN - FR - IT - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden