• Attracties
  • Monument
  • Museum of interpretatiecentrum
  • Bouwkundig erfgoed
  • Industrieel erfgoed

Wanneer een oude steenkoolmijn die Unesco-werelderfgoed is, een centrum voor innovatie en design wordt, krijg je het CID in Le Grand-Hornu.

Het CID, centrum voor innovatie en design, doet eer aan hedendaags design op de historische site van Le Grand-Hornu, op slechts 15 km van Bergen en 35 km van Valenciennes.

Van industriële revolutie naar innovatie

Le Grand-Hornu, een oud mijncomplex dat representatief is voor de Industriële Revolutie, is gebouwd in een neoklassieke stijl en omvat werkplaatsen, kantoren, een arbeiderswijk en een directeurswoning.

Het historische bezoek wordt zo perfect aangevuld met tijdelijke tentoonstellingen van design, toegepaste kunst in gerestaureerde zalen en hedendaagse kunst. Op deze plek vindt de synthese plaats tussen de herinnering en de hedendaagse aanpak.

Het centrum is open-minded en biedt bezoeken en ondersteuning aan verschillende publieken: scholen, senioren, families, kwetsbare en diverse publieken. 

Voor gezinnen

Wil je met het gezin naar Le Grand-Hornu komen? Dat kan zeker! Het CID barst van de ideeën om kinderen nieuwsgierig te maken:

  • speelboekjes
  • gezinsactiviteiten
  • sprookjestochten
  • speelse en creatieve workshops...
COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Kortingsbon

CID GRAND-HORNU

- 50%
op de individuele toegangsprijs voor volwassenen
Geldigheidsdatum: van 01-01-2022 tot 31-12-2022

Hetzij € 5 in plaats van € 10
Knip de bon uit en geef hem af aan de ingang bij aankomst.
Aanbod geldig in heel 2022 volgens de openingstijden.
Geldig voor maximaal 4 personen per bon, niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.
Aanbod enkel geldig op vertoon van een afdruk van deze bon.
Vermeld bij online reservering de promocode ESCAPADES2022 in het daartoe voorziene veld.

Deze attractie biedt faciliteiten met een officiële Access-i certificering. Raadpleeg de gedetailleerde pagina, je vindt er alle informatie die je nodig hebt om je bezoek te organiseren.

In Wallonië zijn er heel wat activiteiten en plaatsen met het officiële Access-i-certificaat.

Diensten

Interne catering

Voorzieningen

Cafetaria - Daglicht - Winkel/boetiek - Didactisch materiaal op aanvraag - Didactisch materiaal ter plaatse - Parking autocar - Parking voor motorhomes - Parking - Restaurant

Dieren

Huisdieren niet toegelaten

Visites

Groep - DE - EN - FR - IT - NL - Individueel - DE - EN - FR - IT - NL - Audiogids/terminal/mobiele app/tablet

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden