• Folklore en traditie

Elk jaar vindt deze traditionele processie plaats in de straten en op het platteland van het Henegouwse dorp Ham-sur-Heure.

De processie - bestaande uit verschillende wandelverenigingen - vertrekt 's middags aan het kasteel en keert vier uur later terug. Op de tocht worden het beeld en de relikwieën van de heilige Sint-Rochus meegevoerd. Er zijn ook verschillende pauzes en een bivak voorzien.

Daaropvolgende zondag, maandag en dinsdag, trekken groepen wandelaars en tamboers door het dorp. Elk van deze dagen eindigt omstreeks met een fakkeloptocht van het kasteel naar de Grand-Place. Al de verschillende fakkels vormen daar dan een groot vreugdevuur waarrond de deelnemers kunnen dansen.

Oorsprong van de Napoleontische Marsen

Het waren religieuze marsen die onder invloed van Napoleontische tijd in de loop van de 20e eeuw geëvolueerd zijn. Elk jaar, van mei tot september, trekken 20.000 mensen een kostuum aan om de traditie voort te zetten. Elke mars heeft zijn eigen tradities, gebruiken en regels.

Immaterieel erfgoed van Unesco

De marsen van de Entre-Sambre-et-Meuse zijn door de Unesco geklasseerd als "Meesterwerk van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Franse Gemeenschap".

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand augustus 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden