• Folklore en traditie

Deze stoet is uitsluitend uit ruiters samengesteld (zelfs de muzikanten gaan te paard) en brengt een eerbetoon aan de schutspatroon van het dorp: de Heilige Renelde. 

De stoet bestaat uit 150 tot 200 deelnemers. Na de mis voor de ruiters om 5u gaat de stoet omstreeks 7u30 van start op de tonen van de ruiter-muzikanten voor een tocht van 30 km tot aan de grenzen met de naburige gemeentes . Om 17u keert men dan terug naar Saintes en wordt de kar begeleid tot aan de kerk.

Zaterdag om 19.00 uur: plaatsing relieken op de praalwagen en plechtig saluut in de Sint-Reneldekerk en zondag om 7.00 uur: vertrek van de grote toer. Rond 17.00 uur, plechtige terugkeer naar de kerk, vergezeld van de kinderprocessie en de historische figuren van de Sint-Reneldeprocessie.

Zaterdagavond: plechtige groet in de Sint-Reneldekerk in de loop waarvan de relieken van de heilige op de kar geplaatst wordt.

Zondagochtend: vertrek van de kar voor een parcours van 28 km rond de vroegchristelijke parochie van Saintes. Er wordt een mis gehouden in Quenast om 10.00 uur. De plechtige terugkeer naar de kerk is voorzien rond 16.00 uur.

Maandagochtend: kleine processie rond de kerk.

De processie vindt altijd plaats op de zondag na Pinksteren.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand juni 2022 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden