• Attracties
  • Monument
  • Religieus erfgoed

Deze basiliek, gelegen op de heuvel van Publémont is met zijn grijze toren -die oorspronkelijk een verdedigingsmiddel was te midden van de vestingwerken van de stad- vanaf vele punten in Luik duidelijk te zien. Het was de voorganger van Notger, Eracle, die besloot tot de bouw ervan. Als gevolg van volksopstanden werd in 1312 een groot deel van de aristocratie daar afgeslacht. Vervolgens werd hij in 1468 geplunderd door troepen van Karel de Stoute. Dat verklaart de aanwezigheid van een hoofdbeuk in gotische stijl, die dateert uit de tijd dat hij gereconstrueerd werd.
Bereikbaar: Luik-centrum.
Gratis toegang, met inbegrip van de toegang tot de toren van waaruit men een prachtig vergezicht heeft.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden