• Attracties
  • Religieus erfgoed

De oude Benedictijnenabdij van Sint-Jacob werd gesticht in 1015. De huidige kerk, gebouwd van 1514 tot 1534 is een prachtig staaltje flamboyante gotische architectuur en vervangt de primitieve romaanse kerk.

Beschrijving van de kerk

Je vindt er een opvallende gewelfde beuk, 14e-eeuwse koorstoelen en prachtig meubilair, dat het gebouw tot nationale trots maakt. Bewonder ook de fantastische glas-in-loodramen uit de 16e eeuw die wellicht beschouwd worden als de mooiste van België.

Ontdek deze schitterende parochiekerk tijdens je bezoek aan de Vurige Stede.

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Parking

Visites

Groep - DE - EN - ES - FR - IT - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden