• Folklore en traditie

St-Hubertus, sinds de 9e eeuw patroonheilige van de jagers, wordt ook aanbeden voor het succes van de jacht en de bescherming van honden en paarden. In Saint-Hubert, telkens op 3 november.

Verloop:

  • 9 uur: Basiliek: mis met zegening van het brood gevolgd door de zegening van de dieren
  • 11.00 uur: Basiliek: hoogmis met medewerking van het Royal-Forêt Saint-Hubert en de Chapelle Musicale. Zegening van het brood
  • 12.30 uur: Zegening van de dieren
  • 15.00 uur: Basiliek - Vespers met zegening van het brood gevolgd door zegening van de dieren

Belangrijk:

  • Elke dienst zal worden gehouden volgens de regels van veiligheid en sociale spreiding. Maskers moeten worden gedragen.
  • Het aantal personen bij elke dienst is beperkt: alleen degenen die met hun reservering akkoord gaan, worden toegelaten.
  • De hygiënevoorschriften staan niet toe dat gezegend brood wordt uitgedeeld, dus gelieve je eigen brood mee te brengen.
  • Elke zegening van de dieren: Place de l'Abbaye.

Een gevestigde traditie in Saint-Hubert!

 

COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Evenement gepland voor de maand november 2019 (1)


(1) De data en het programma kunnen wijzigen.

Pass VISITWallonia.be

Pass VISITWallonia.be

Geniet van een groot aantal aanbiedingen om Wallonië tegen een voordelige prijs te verkennen.

De Pass aanvragen
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022

Downloaden