• Attracties
  • Religieus erfgoed

De kapel die in opdracht van Lodewijk XIV gebouwd werd en gewijd was aan Sint-Lodewijk, werd in 1722 verbouwd en eert sindsdien Sint-Christoffel.

In 1957 onderging de kerk spectaculaire verbouwingen die geleid werden door de architect Joseph André. Het gebouw veranderde van oriëntatie en in de nieuwe beuk creëerden Venetiaanse specialisten een grandioos mozaïek naar de cartoons van Jean Ransy.

Het mozaïek heeft een oppervlakte van 200 m2 en verbeeldt het einde van de wereld volgens Sint-Jan. Het bestaat uit miljoenen vierkante blokjes in gekleurd glas of met een dunne laag goud.

Goed om weten

  • gratis toegang
  • rondleidingen op bepaalde data of op aanvraag 
COVID : Wij stellen alles in het werk om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Neem voor je vertrek zeker contact op met de toeristische dienstverlener. Het Covid Safe Ticket is verplicht.  Reisadvies

Voor winteractiviteiten en –sporten : neem voor je vertrek contact op met het Huis voor Toerisme dat het dichtste bij je bestemming ligt. De Huizen voor Toerisme van Luxemburg en de Oostkantons kunnen je informatie geven over de openingsdata van de skipistes. Als je van plan bent om naar de Hoge Venen te gaan, houd er dan rekening mee dat het aantal bezoekers beperkt is. Voor meer informatie kan je contact opnemen met het Huis voor Toerisme van de Hoge Venen.

De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2022
Downloaden