• Attracties
  • Religieus erfgoed
  • Museum of interpretatiecentrum

De Sint-Pauluskathedraal herbergt vandaag de Schatkamer van de Sint-Lambertuskathedraal.
Net als de meeste religieuze gebouwen van deze omvang heeft de Saint-Paul heel wat verbouwingen doorgemaakt tussen de aanvang van de bouw in 1230 en het bijbouwen van een extra verdieping op de toren in de 19de eeuw. De Schatkamer bestaat uit verschillende uitzonderlijke stukken van het Luikse middeleeuwse erfgoed, waaronder de befaamde "Reliek van Karel de Stoute" (ca. 1467), het bekende reliekschrijn van Sint-Lambertus (ca. 1512) en de Drie Verrijzenissen in Maasivoor. De textielcollecties (lijkwades van Sint-Lambert, liturgische ornamenten) zijn opmerkelijk. De Schatkamer stelt een kunst- en geschiedenisparcours voor over het oude Bisschoppelijk Prinsdom van Luik.

Audiogidsen in FR, NL, DE en EN
Dagelijkse rondleidingen om 15 uur.
Bezoeken voor groepen in FR, EN, NL en DE buiten de gewoonlijke uren.
Toegang voor personen met beperkte mobiliteit.

Contact

Rue Bonne Fortune 6,4000Liège
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Korting

Liège Visit Pass 48u | 16 musea en bezoeken in de Vurige Stede

Liège Visit Pass 48u, ideaal om geld uit te sparen en de niet te missen attracties en musea van de Vurige Stede te bezoeken!

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden