• Attracties
  • Religieus erfgoed
  • Museum of interpretatiecentrum

De Collegiale Sint-Pauluskerk werd gebouwd in de 10e eeuw en werd in de 19e eeuw kathedraal omdat de Sint-Lambertuskathedraal verwoest werd tijdens de Franse Revolutie.

De kathedraal heeft een harmonieus allure met zuivere lijnen en getuigt van de Maasstijl. De blauwe Maaskalksteen gaat heel goed samen met de okeren Lothaarse kalksteen en dat zorgt voor een prachtig effect. De originele structuur van de kerk is bewaard gebleven.

De schatkamer van de kathedraal

De kathedraal beschikt over talrijke stukken. Het grootste deel van die schat komt uit de oude Onze-lieve-Vrouw-en-Sint-Lambertuskathedraal die verwoest werd tijdens de Franse revolutie.

In de kloostergang van de kathedraal bevindt zich een kunst- en geschiedenisparcours van het oude Prinsbisdom Luik. Je kunt er heel wat bewonderen:

  • de bekende "Relikwieënkast van Karel de Stoute"
  • de kazuifel van David van Bourgogne, weelderige tooi die eigendom is geweest van de bisschop van Utrecht
  • de bekende buste-reliekhouder van Sint-Lambertus
  • de Maagd met vlinder, grafschildering van Pierre van Molendino, kanunnik van de Collegiale Sint-Paulus van Luik
  • maasivoor van de Drie Opstanden

Een prachtig toonbeeld van het religieuze erfgoed van Luik!

Virtueel bezoek

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking tweewielers - Parking

Visites

Groep - DE - EN - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden