• Attracties
  • Producent

Safranloy, in het dorpje Anloy in het hartje van de Ardennen, is de eerste biologische saffraanboerderij in België.

Oorspronkelijk startte Laurence, vol passie voor de natuur, met het project om lokale producten te verbouwen en te maken. 4 jaar geleden plantte ze samen met haar man Alain de eerste saffraanbollen.

Een grote verscheidenheid aan producten

Dankzij saffraan produceert ze verschillende soorten producten zoals confituren, siropen, likeuren, enz.

Laurence heeft ook een gamma van specerijen ontwikkeld, van klassieke kruiden (basilicum, tijm, dragon...) tot de meest originele (koriander of szechuanpeper).

Om de volledige productie van hun saffraanproducten te garanderen, telen ze fruit en groenten zonder enige toevoeging van producten. Laurence en Alain zijn voorstanders van een ecologische teelt en kregen daarom in 2018 het biolabel Certisys

Geleide bezoeken

Op reservering kan je deze 2 saffraanboeren ontmoeten tijdens een bezoek van een uur tijd door hun plantages. Je ontdekt de teelt, de transformatie en het gebruik van saffraan en aromatische kruiden. Ook kan je verschillende producten proeven.

Kom en zie hoe deze twee natuurliefhebbers met zorg en geduld het land bewerken!

COVID-19 : buitenlandse reizen om niet-essentiële redenen worden niet aanbevolen door de Belgische overheid. Wij streven ernaar je zo goed mogelijk te informeren, maar er gaat niets boven contact opnemen met de dienstverlener of zijn website bezoeken voordat je vertrekt om de laatste informatie over bezoeken en reserveringen te krijgen.Meer informatie
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.
Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden