• Attracties
  • Producent

Safranloy, in het dorpje Anloy in het hartje van de Ardennen, is de eerste biologische saffraanboerderij in België.

Oorspronkelijk startte Laurence, vol passie voor de natuur, met het project om lokale producten te verbouwen en te maken. 4 jaar geleden plantte ze samen met haar man Alain de eerste saffraanbollen.

Een grote verscheidenheid aan producten

Dankzij saffraan produceert ze verschillende soorten producten zoals confituren, siropen, likeuren, enz.

Laurence heeft ook een gamma van specerijen ontwikkeld, van klassieke kruiden (basilicum, tijm, dragon...) tot de meest originele (koriander of szechuanpeper).

Om de volledige productie van hun saffraanproducten te garanderen, telen ze fruit en groenten zonder enige toevoeging van producten. Laurence en Alain zijn voorstanders van een ecologische teelt en kregen daarom in 2018 het biolabel Certisys

Geleide bezoeken

Op reservering kan je deze 2 saffraanboeren ontmoeten tijdens een bezoek van een uur tijd door hun plantages. Je ontdekt de teelt, de transformatie en het gebruik van saffraan en aromatische kruiden. Ook kan je verschillende producten proeven.

Kom en zie hoe deze twee natuurliefhebbers met zorg en geduld het land bewerken!

Contact

Vieille Voie,6890Libin
COVID-19: Reizen voor recreatieve / toeristische doeleinden van of naar België is verboden van 27 januari tot 1 april 2021. De meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea zijn open sinds 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reserveringen.Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden