• Attracties
  • Producent

Kom de grootste saffraankwekerij van België ontdekken. Laat je in hartje Haspengouw mee op sleeptouw nemen door exotische smaken.

Saffraan, dat gedurende enkele decennia de duurste specerij ter wereld was, is inheems in het Midden-Oosten. Het wordt gebruikt in de keuken, bij het kleuren en op vele andere gebieden. 

Exotiek in België

Éric en Sabine hebben de traditionele teelt opgegeven om in 2009 de eerste professionele saffraanplantage in België te lanceren, die nu meer dan 120.000 bollen telt.

De saffraanplantage van Cotchia is de grootste van het land en biedt je de mogelijkheid om saffraan te ontdekken met een bezoek en proeverijen tijdens de bloei in oktober. De saffraan wordt met de hand gekweekt met respect voor de natuur, en in de ateliers worden vele varianten gemaakt als likeur, thee, siroop, azijn, enz.

Bezoeken zijn in het Frans, Nederlands en Duits, en alleen op reservering.

Boerderijwinkel

Alleen open op afspraak, maar de website heeft een online winkel.

Laat de saffraan van Cotchia je leven kruiden!

Als gevolg van de overstromingen die Wallonië en de Ardennen hebben getroffen, zijn sommige bezoeklocaties en regio’s tijdelijk onbereikbaar. Neem vooraf aan je reis contact op met de organisatie of VVV. Dat kan telefonisch of via social media. Sommige organisaties kunnen namelijk onbereikbaar zijn. De sector doet er alles aan je zo snel mogelijk weer te kunnen verwelkomen. We danken je voor je begrip. Reisadvies.
De informatie die je krijgt, is louter informatief. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attractie, het museum of de dienstverlener die de activiteit organiseert waarin je geïnteresseerd bent.

Diensten

Verkooppunt

Visites

Groep - FR

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden