pdf

Rondleidingen 14-18 rond Ploegsteert

  • Rondleidingen 14-18 rond Ploegsteert
  • Rondleiding en ontdekking

Ontdek in een minibus de historische sites en plaatsen van herinnering van WO I in Ploegsteert en omgeving met een gespecialiseerde gids.

Tijdens de vier jaar durende Grote Oorlog waren Ploegsteert en de omliggende dorpen het toneel voor bloedige conflicten tussen de vijandige en de geallieerde troepen. Daarbij vielen ook heel veel burgerslachtoffers.
Bekijk waar het beroemde Kerstbestand van 1914 gesloten werd, volg in de voetstappen van Winston Churchill en Adolf Hitler die in de streek verbleven. Verken een mooie omgeving via het Bos van Ploegsteert en de Hill 63, vlakbij de mijnkraters...

Praktisch

Deze bezoeken duren ongeveer 2 uur en worden dagelijks georganiseerd op reservatie om 9u en 14u30.
Talen: Frans, Nederlands en Engels.
Het is ook mogelijk om een programma samen te stellen van 1 halve dag of 1 ganse dag met "à la carte" bezoeken.
Je gids Claude is erkend door het Commissariat Général au Tourisme en is al meer dan 30 jaar gepassioneerd door de Grote Oorlog. Hij was adviseur bij de Western Front Association, de British Legion en zelfs de BBC voor documentaires.

Prijzen

Standaardbezoek € 17/p.

Bezoek van een 1 halve dag € 45/p. Speciaal tarief €35 vanaf de 3de persoon. Inbegrepen in de prijs: exclusief gepersonaliseerd boekje over het bezoek + 1 kaart van het bos van Ploegsteert + 1 drankje + vervoer in minibus.

Bezoek van 1 ganse dag € 90/p. Speciaal tarief € 75 vanaf de 3de persoon. Inbegrepen in de prijs: exclusief gepersonaliseerd boekje over het bezoek + 1 kaart van het bos van Ploegsteert + 1 lichte lunch met drankje + 1 bezoek aan de loopgraven + 1 drankje in de namiddag + vervoer in minibus.

Diensten/Faciliteiten

Diensten

  • Rondleiding voor groepen
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.