• Museum of interpretatiecentrum

De Romeinse torens Jupiter en Neptunus zijn geklasseerd als uitzonderlijk en uniek erfgoed in Wallonië. Je kan ze bewonderen tijdens rondleidingen.

De Romeinse toren Neptunus (beschermd monument)

Aan het einde van het Nederrijk werd Aarlen een castrum (versterkte plaats). Met een omtrek van iets meer dan 870m, gemiddeld 4m dik en ongeveer 8m hoog, werd de vestingwal doorboord door imposante poorten en afgebakend door ongeveer twintig torens.

Het kleine museum, gelegen op de Grote Markt, toont de overblijfselen van een van deze torens (de Neptunus-toren), opgegraven in 1948. In de funderingen van de muur zijn de overblijfselen van de "vicus" te zien, waaronder een prachtig bas-reliëf dat Neptunus voorstelt, evenals de kleine tientallen blokken die in de buurt zijn ontdekt.

De Romeinse toren Jupiter

De toren, die toevallig werd ontdekt tijdens de uitbreidingswerken van het Huis, is de getuigenis van de oude omheining die Aarlen in het begin van de 4e eeuw omringde. Deze toren heeft dezelfde technische en architectonische kenmerken als zijn zus uit 1948. Het opent nu elke donderdag om 16.30 uur zijn deuren voor het publiek voor rondleidingen. Gratis bezoek is ook mogelijk op zaterdag en zondag in de zomer van 14.00 tot 18.00 uur.

Contact

Grand-Place,6700Arlon
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Frans

Voorzieningen

Parking

Visites

Groep - FR - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden