• Museum of interpretatiecentrum

Dit museum, opgericht op initiatief van Marcel en Mathilde Schmetz, is een herdenkingsplaats gewijd aan de 1st US Infantry Division in de provincie Luik. 

Gelegen op 3 km van de Amerikaanse begraafplaats Henri-Chapelle wil dit educatieve museum, groot in termen van gastvrijheid, originaliteit en eenvoud, getuige zijn van de erkenning van deze "G.Is." die moedig streden voor de vrijheid van het Belgische volk.

In november 1944 installeerden zich immers 110 Amerikaanse soldaten van het 26e Regiment van de 1e Infanterie Divisie gedurende enkele weken op de boerderij van de vader van de heer Schmetz. Dit regiment vertrok op 16 december 1944 van Clermont naar de slagvelden in de Ardennen. Op 12 juni 1994 sneed Bennie Zuskin, een Amerikaanse veteraan van de 1e Divisie, het inaugurele lint van het Remember Museum 39-45 door.

Praktische informatie

Openingstijden

De eerste zondag van de maand, van 9.00 tot 18.00 uur, of op afspraak voor groepen van minimum 10 personen.

Rondleidingen in het Frans, Nederlands, Engels, Engels, Duits en Waals.

Duur van het bezoek: ongeveer 1.30 uur.

Contact

Les Béolles 4,4890Clermont
COVID-19 : de meest toeristische attracties in Wallonië blijven gesloten. De musea kunnen echter heropenen vanaf 1 december. Hoewel wij alles in het werk stellen om je zo goed mogelijk te informeren, neem je best rechtstreeks contact op met de toeristische dienstverlener of raadpleeg je zijn website voor de meest recente informatie over bezoeken en reservaties. Meer informatie.
Deze informatie wordt louter informatief gegeven. Neem voor je vertrek rechtstreeks contact op met de attracties, musea of uitbater, organisator van de activiteit die je interesseert.

Gesproken talen

Duits - Engels - Frans - Nederlands

Voorzieningen

Winkel/boetiek - Parking autocar - Parking

Visites

Groep - FR - EN - DE - NL

Kortingsbonnen

Kortingsbonnen

Downloaden
Brochures

Brochures

Uit in Wallonië en de Ardennen 2021
Downloaden